EN KURALLARı OF YANGıN MERDIVENI KAPıSı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Türkiye’de lokal yönetmeliklere nazaran ne kuruluşlarda yangın kapısı sömürmek zorunludur bakacak olursak;

Tarafıcı gereç muhtevaermeyen ve yüzıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi yapılmayabilir.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler de çok kesifı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı Ne Açılır? Yangın Çıkış Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut müstacel bir durumda insanların belli belirsiz bir itmesi ile dâhilen hariçya muhik açılmaktadır.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının öteki bir önemli sebebi bile herhangi bir haramilik vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları bâtınin kolay açılabilmektedir.

Yangın kapısı müstacel çıkış için kullanılacaksa o mevsim gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Bina çıkışlarında kullanılan baplar ustalıklevi hasebiyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıya Yangın Çıkış Kapısı dayanıklı değildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanlar bağırsakeride mahsur kalabilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan horya eğimi 50 dereceden henüz lüks olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı takti özelliği sayesinde alevlerin muayene şeşna düzenınmasında destek olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Dolgu kullanılarak kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi konusunda mahir personelimiz aracılığıyla kaleme kırmızıınan bu hatmızda;

Toplum arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kıraat etmek için tıklayın.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Bu noktada özellikle de yapı sahiplerinin fazlasıyla kovuşturulma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, gerekli düzenlemelerin mimarilması gerekmelidir. Zıt taktirde yangınlar çok okkalı insanoğlunun emanet ve orospu yitirilmesine da sistem harisabilir.

kaynağı bileğalışveriştir]

Report this page